ישראלים למען שלום
דרישות בסיס ועקרונות יסוד
אנו, אזרחי ואזרחיות מדינת ישראל החיים בגרמניה, התאגדנו מתוך תחושת אחריות לקידום חיי שלום, שוויון וצדק בין כל בני האדם החיים בישראל-פלסטין. אנו מאמינים שבני ובנות המקום חולקים גורל משותף, ומתוך היכרות אישית ועמוקה עם מולדתנו ודאגה כנה לגורלה ולגורל קרובינו, מבקשים לקדם פתרון צודק למען עתיד שני העמים שחיים בה.
לגרמניה השפעה ניכרת, היסטורית ועכשווית, ישירה ועקיפה, על המשך הסכסוך במזרח התיכון - וממנה נובעת גם אחריות רבה. אנו מצפים מארץ מגורינו לפעול לקידום פתרון מדיני צודק לסכסוך המדמם במולדתנו, תוך מילוי התחייבויותיה לזכויות אדם, לחוק הבינלאומי ולהצהרותיה הקודמות בנושא.
מתוך ניסיון מוצהר להגן על יהודים, גרמניה רודפת לעיתים את מי שמבקר את המדיניות של ממשלת ישראל, וזאת אפילו כאשר לנו - ישראליות וישראלים - ברור לגמרי שבמקרים רבים ביקורת זו היא לגיטימית, עניינית ואף מוצדקת והכרחית. יתרה מכך, פגיעה בחופש הביטוי מחזקת את הכוחות הקיצוניים בגרמניה, וכך משפיעה לרעה גם על ביטחונם של יהודים ופלסטינים החיים בגרמניה.
אנו, ישראלים החיים בגרמניה, מהווים ציר המקשר בין אחריותה ההיסטורית של גרמניה לבין העתיד של ישראל-פלסטין. חברי וחברות תנועתנו מגיעים ממגוון רחב של רקעים ועמדות בחברה הישראלית, והתאגדנו על מנת להביא קולות שוחרי שלום מישראל-פלסטין לשיח הציבורי הגרמני ולקדם מדיניות למען השלום. מסמך זה מגדיר הסכמות בסיסיות בינינו ונועד להוות בסיס לפעילותנו.
1 |
למען שלומם ועתידם של כל יושבי הארץ, על ממשלת ישראל לחדול מהפרת זכויות האדם של העם הפלסטיני ולציית לחוק הבינלאומי. בפרט:
-
להפסיק את השליטה הצבאית ואת הקמתן והרחבתן של התנחלויות בשטחים שנכבשו בשנת 1967 ולפעול למען הסכם קבע מדיני צודק להכרה הדדית ושלום בין הישראלים.ות והפלסטינים.ות ועמי האזור
-
לשים סוף למדיניות האפליה המערכתית ולמאמצי הגירוש השיטתיים כלפי הפלסטינים החיים בכל הארץ.
2 |
על ממשלת גרמניה לממש את הצהרותיה ועקרונותיה המחייבים אותה לתמיכה בפתרון דיפלומטי ולפעול בכל כוחה המדיני והשפעתה הפוליטית לקידום שלום, שוויון וזכויות אדם לכולם.ן בישראל-פלסטין.
דרישות בסיס
עקרונות יסוד
3 |
צדק, שלום ושוויון בישראל-פלסטין:
לישראלים.ות והפלסטינים.ות יש זכות מלאה לחיות בארץ בשלום ושוויון, וכן זכויות קולקטיביות להגדרה עצמית ולקיום של קבע בארץ. לא ניתן לקבל את מימושן של זכויות אלה עבור קבוצה אחת בלבד על חשבון קבוצה אחרת.
4 |
מאבק נגד אנטישמיות וכל צורות הגזענות והאפליה:
-
גזענות, אנטישמיות ודיכוי גזעני על כל צורותיהם מהווים איום על הצדק, השלום והחירות בכל חברה, ויש להאבק בהם.
-
כפי שנכתב בהצהרת ירושלים על אנטישמיות: "לאנטישמיות יש מאפיינים ייחודיים, אולם את המאבק באנטישמיות אין להפריד מהמאבק הכולל נגד כל צורה של אפליה גזעית, אתנית, תרבותית, דתית ומגדרית." לכן לא ניתן בשום אופן לקבל את השימוש במאבק נגד אנטישמיות לקידום שנאת זרים, גזענות כלפי ערבים, איסלמופוביה, או כל צורה אחרת של אפליה.
5 |
חופש ביטוי ודיון:
-
המאבק נגד הכיבוש, האפליה והדיכוי המערכתיים של מדינת ישראל כלפי הפלסטינים הוא חיוני לאפשרות של עתיד של שלום וצדק בישראל-פלסטין.
-
דיון ציבורי חופשי ופתוח הוא הבסיס לכל חברה דמוקרטית. גרמניה מוכרחה לאפשר ביקורת, גם ביקורת חריפה על המדיניות הישראלית, וככל שעולות איתה בעיות נקודתיות יש לפתור אותן בצורה דמוקרטית ולא באמצעים של השתקה והפעלת כוח.